Літній мовний табір "DANDELIONS"

2017-06-13

/Files/images/IMG_0328.JPG

29 травня 2017 року в Старобезрадичівській ЗОШ І – ІІІ ступенів розпочав роботу пришкільний літній мовний табір «Dandelions» («Кульбабки»).

Девіз табору – «Навчаємось весело!»

Тематичний напрямок – свята та традиції країн, мова яких вивчається.

Метою створення табору було подолання бар’єру у спілкуванні англійською мовою на основі інтерактивних методів навчання; підвищити рівень володіння англійською мовою серед учнів; допомогти дітям здобути необхідні мовні навички; підвищити мотивацію дітей для подальшого удосконалення англійської мови; поглибити та розширити знання учнів про англомовні країни, про їхні звичаї, традиції та обряди.

У таборі – 25 учнів: 12 хлопчиків та 13 дівчаток. Протягом двох тижнів всі діти дружно і старанно працювали, розучували девізи, речівки, пісеньки українською та англійською мовами. На заняттях діти постійно взаємодіяли один з одним, а також з учителем. Організовувались індивідуальна, парна, групова форми роботи, застосовувались рольові ігри. Діти працювали з картками, розгадували кросворди, загадки, вивчали римівки, малювали, переглядали відеоролики та мультфільми. Також діти створювали яскраві постери та плакати. Велику цікавість діти проявляли до ігор. Інтерактивна гра «Bingo!» залишила незабутні враження, адже англійську мову вивчали за допомогою м’яких іграшок. Бадьорості й настрою додавали рухливі ігри з м’ячем. Найулюбленішими стали «Line Up», «Nuts and Raisins», «Rock, Paper, Scissors Team game» та «Screaming Toes». Старанність, артистизм та відповідальність учні проявили під час репетиції до гала-концерту: повторили пісні та римівки. Всі пройнялися натхненням і творчістю, що було помітно із активності під час лексичної гри «The missing letters». Виконували цікаві завдання з чарівних мішечків. Гарний відпочинок учасники табору отримали під час проходження квесту. Вчилися дружно виконувати завдання в групах, виховували в собі риси взаємодопомоги, доброти, поваги.

Найбільше дітям запам’ятався «День художника», адже вони мали змогу зануритися у таємниці аквагриму. Працюючи у техніці фейс-арту, діти із захопленням спостерігали, як пензликом наносилися їх улюблені малюнки і відбувалися казкові перевтілення. Цікавою для дітей була арт-терапевтична взаємодія. Учні працювали в парах, сидячи спиною один до одного і не розмовляючи. Завданням було створити малюнок, по черзі передаючи листок паперу один одному по команді вчителя. Також діти активно працювали над проектом про традиційну їжу британців. Наприкінці дня ділилися враженнями та пригощалися смаколиками, створеними власноруч. В останній день табірної зміни учні виконали запальний флешмоб «Happy Day», а також виготовили картки з побажаннями для друзів. За таку плідну роботу діти отримали солодкі подарунки.

Кiлькiсть переглядiв: 724

Коментарi